Mediation en vertrouwenspersonen: Uw sleutel tot conflictbeheersing en wetgevingsconformiteit

Bij LQL begrijpen we hoe belangrijk het is om een werkomgeving te creëren waarin alle medewerkers zich veilig en gerespecteerd voelen. Onze diensten op het gebied van Mediation en Vertrouwenspersonen zijn ontworpen om werkgevers te ondersteunen bij het oplossen van conflicten en het voldoen aan de wettelijke eisen.

Verplichte vertrouwenspersonen volgens de wet

De Arbowet verplicht werkgevers om beleid te voeren tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA), waaronder pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Werkgevers zijn verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen en toegankelijk te maken voor medewerkers.

Conflictoplossing op de werkplek

Conflicten op de werkplek kunnen de productiviteit verminderen, de werksfeer verstoren en zelfs leiden tot juridische geschillen. In dergelijke gevallen kunnen werkgevers beroep doen op onze Mediationdiensten.

1. Conflictoplossing op de werkplek

Conflicten op de werkplek kunnen de productiviteit verminderen, de werksfeer verstoren en zelfs leiden tot juridische geschillen. In dergelijke gevallen kunnen werkgevers beroep doen op onze Mediationdiensten. Dit omvat:

Conflictoplossing: Onze ervaren mediators helpen bij het bemiddelen en oplossen van conflicten tussen medewerkers of teams op een neutrale en professionele manier.
Herstel van Werkrelaties: Mediation kan helpen bij het herstellen van werkrelaties en het voorkomen van verdere escalatie van conflicten.
Wettelijke Conformiteit: Het oplossen van conflicten op een respectvolle en conforme manier helpt werkgevers te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale veiligheid.
2. Verplichte vertrouwenspersonen volgens de wet

De Arbowet verplicht werkgevers om beleid te voeren tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA), waaronder pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Werkgevers zijn verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen en toegankelijk te maken voor medewerkers. Onze Vertrouwenspersonen diensten omvatten:

Professionele Vertrouwenspersonen: Onze gecertificeerde vertrouwenspersonen bieden een veilige omgeving waar medewerkers terecht kunnen met hun zorgen en klachten.
Onderzoek en Advies: In gevallen van meldingen van ongewenst gedrag onderzoeken onze vertrouwenspersonen de situatie en bieden zij advies aan werkgevers over passende maatregelen.
Wettelijke Conformiteit: Het voldoen aan de wettelijke verplichtingen rondom PSA is cruciaal om sancties te voorkomen, waaronder boetes van het UWV.
Waarom kiezen voor onze diensten?
Deskundig Advies: Onze mediators en vertrouwenspersonen zijn hoogopgeleide professionals met diepgaande kennis van conflictbeheersing en wetgevingsconformiteit.
Wettelijke Bescherming: Door gebruik te maken van onze diensten, minimaliseert u het risico op wettelijke sancties en boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet naleven van de Arbowet.
Bedrijfsreputatie: Het oplossen van conflicten op een respectvolle en wettelijke manier verbetert de bedrijfsreputatie en werknemersloyaliteit.
Verbeterde Productiviteit: Door conflicten snel en effectief op te lossen, verbetert u de algehele productiviteit van uw organisatie.
Neem contact met ons op

Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het oplossen van conflicten en het voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Neem vandaag nog contact op met LQL om meer te leren over onze Mediation en Vertrouwenspersonen diensten en hoe deze uw organisatie kunnen beschermen en verbeteren. Wij zijn uw partner in een gezonde, veilige en wettelijk conforme werkomgeving.

Deze organisaties kozen voor onze LQL-expertise